background img
17213-happy-girl-in-winter-1920x1200-girl-wallpaper (1)

Sezonul rece se apropie! Cum slăbim fără riscuri pentru imunitate?

2 reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a fi suplă sub puloverul gros de iarnă

Multe persoane displac sezonul rece în special pentru că organismul este programat să facă depozite de grăsime în acest timp. Variația produselor alimentare este foarte mică pe timp de iarnă, pe când necestățile organismului nu se modifică în această privință, deci avem nevoie de vitamina B și multe alte elemente indispensabile.

Organismul este orientat spre depunerea grăsimilor, un remediu logic contra luării în kilograme ar fi un regim, însă acesta poate aduce mai multe daune decât beneficii. Orice dietă se bazează pe reducerea sau eliminarea unor produse, fapt neprmis în sezonul rece, când sistemul imunitar este extrem de sensibil la viroze și maladii, iar orice cură va afecta rezistibilitatea acestuia la factorii mediului, în special la frig și la lipsa unei cantități suficiente de lumină solară.

Care ar fi soluția în acest caz? Să ascunzi colăceii de grăsime sub hainele groase nu este o acțiune demnă de o persoană ce respectă sănătatea proprilui organism. Mai mult, kilogramele în plus pot fi punctul de pornire al unei stări de depresie, care, la rândul ei, te îndeamnă să ronțăi și să înfuleci prăjituri pe noapte de disperare. Nu îți dorești să crești de două ori în greutate până primăvara, nu-i așa?
Iată două reguli simple care te vor ajuta să te menții în formă pe timp de toamnă și iarnă:

1. Legume la cină
Deși acest tip de alimente poate fi lipsă din frigiderul tău în sezonul rece, este recomandat să consumi legumele anume la ultima masă a zilei. În cazul în care ți-e foame și nu ai un castravete la îndemână, iar ceasul arată trecut de ora șase seara, te poți delecta cu un pahar de iaurt degresat sau de chefir, sau să sari peste această masă și să bei două pahare de apă. Citricele pot fi o alternativă legumelor, fiind sărace în calorii.

2. Cafea verde cu ghimbir
Beneficiile acestui aliment sunt numeroase: reglează digestia, accelerează metabolismul, menține pe mai mult timp starea de sațietate și, cel mai important, încetinește procesul de depunere a grăsimilor. Două căni de cafea verde pe zi favorizează diminuarea riscului de a crește masa corporală, acționând ca un remediu contra încercării organismului de a se pregăti pentru sezonul rece.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii
  • comment avatar Chideway 25/05/2015

    Pe unde sunt eu,… se practica reeltele de distributie individuale, care legal nu sunt atacabile, sunt la limita legalitatii!Daca le vrei pe toate (seriile de Lost)…un simplu mesaj..si le ai…Dar asta e o problema discutabila! Ce se intimpla cu filmele, cartile, informatiile…Pana la urma o sa ajungem ca si in cazul..”de unde vin bancurile?”,…cine e proprietarul, ca …vom avea acces cu totii la toate…ca si la bancuri!Stima si respect pentru cele initiate impreuna cu doamna Carmen Holotescu! Abia astept rezultatele!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title