background img
bucătăria japoneză role de sushi cu somon și orez cu wasabi și sos de soia

5 secrete ale dietei japoneze

1. Mănâncă cu privirea

bucătăria japoneză bucate mâncareMâncarea japoneză are mereu un aspect prezentabil, aranjată cu grijă în bento sau în porții mici pe farfurii elegante. Faptul că alimentele arată atrăgător ajută creierul să determine mai exact cantitatea de mâncare necesară și să favorizeze apariția stării de sațietate la timp. Odată ce toate alimentele pe care o persoană le consumă la o masă sunt disponibile pentru a fi apreciate de ea, cantitatea lor riscă să fie redusă fără a afecta plăcerea procesului de mâncare.

2. 80% sătul

Ideea de a mânca până când te simți 80% sătul le aparține japonezilor. Această metodă necesită mâncarea lentă și savurarea fiecărei bucăți mici, pentru a determina când ești 80% sătul.

3. Mai mult de 5 pe zi

legume proaspete roșie ardei mazăre pepene frunze de salată vinete ciuperciAlimentația zilnică a japonezilor trebuie să includă neapărat cel puțin 5 legume diferite consumate, preferabil, la o masă. Japonezii consumă peste 100 de produse diferite pe săptămână, pe când în țările europene cantitatea alimentelor variate abia atinge valoarea de 35-40. Dacă vei consuma cel puțin 3 legume diferite la fiecare masă, vei primi o proție considerabilă de sănătate și vei lupta cu kilogramele în plus!

pește roșu somon cu verdeață4. Pește proaspăt

Peștele proaspăt este o sursă importantă de omega-3, un nutrient esențial într-o cură de slăbire și într-o alimentație sănătoasă. De asemenea, consumul de carne roșie de pește este benefic pentru sănătatea inimii.

5. Proteine

Alimentele ce conțin soia, precum nattō, tofu, edamame și sosul de soia sunt o alternativă vegetariană reușită pentru carnea roșie, pentru că conțin o cantitate aproape inexistentă de grăsimi saturate. Meniul fiecărei mese a unui japonez trebuie neapărat să includă cel puțin o mâncare cu soia.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title