background img
Strawberry-028

Rubarba – puţine calorii şi o mulţime de proprietăţi

Foarte săracă în calorii, doar 16 kcal/100 grame, dar foarte bogată în fosfor, potasiu, fier, magneziu, zinc şi foarte multă vitamina C, din rubarbă se folosesc peţiolurile şi rizomii, dar numai de la plantele care au cel puţin opt ani de vegetaţie. Această plantă poate fi consumată atât în stare naturală, cât şi sub formă de ceai, capsule sau tinctură.

Combate indigestia
În doze mici, rubarba se întrebuinţează pentru combaterea indigestiei, pentru stimularea apetitului şi pentru tratarea afecţiunilor ficatului şi vezicii biliare. Pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv se vor consuma două ceşti cu ceai în fiecare seară, înainte de culcare.

Stopează crampele abdominale
Decoctul de rubarbă obţinut din 0,5 grame de plantă uscată se foloseşte pentru tratarea diareii. Dacă se utilizează 3 g de plantă uscată, se obţine un remediu eficient împotriva constipaţiei sau crampelor abdominale cauzate de sindromul premenstrual. Constipaţia poate fi tratată şi cu pulbere de rubarbă.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii
  • comment avatar Gabriela 25/05/2015

    Multumesc pentru urari, va drseoc din suflet sarbatori fericite si un An Nou plin de bucurii si succese pe toate planurile! Sper sa reusesc sa vin sa ma inscriu si sa fac parte in anul 2011 din familia Zumba Alba Iulia.Va pup si astept sa ne cunoastem.Toate cele bune!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title