background img
Summer-Girl-With-Flowers-1600x2560

Regulile de aur ale unei diete reușite

O varietate imensă de factori influențează mersul optim al unei cure de slăbire, aceștia sunt de natură fizică, dar și psihologice, astfel starea de spirit este în strânsă legătură cu starea de sănătate.
Respecta câteva reguli simple ce abordează problema slăbirii eficiente în mod complex și vei ajunge la rezultatul scontat.

1. Cantitatea minimă de apă pe care trebuie să o bei zilnic nu trebuie să fie mai mică de 2 litri. Apa este un factor aparte ce îți influențează direct silueta și sănătatea, iar consumul ei nu presupune administrarea unor lichide precum ceaiuri, sucuri sau supe, ci a apei în stare naturală. Neglijarea asetei reguli are consecințe grave, greu de remediat, precum încetinirea metabolismului și apariția celulitei.

2. Regimul nu trebuie suspendat în urma unei abateri nesemnificative, în pofida remușcărilor și daunelor obiective aduse de bucățica de prăjitură. Nu renunța chiar dacă ai de înfruntat greutăți de nedepășit, continuă să ții cura chiar dacă ai încălcat toate prevederile ei în cantități mari, căci rezultatul depinde de zilele de efort, nu de minutele de deliciu.

3. În orice regim trebuie evitată înfometarea, perfect ar fi să respecți regula celor 5 mese pe zi: micul dejun, prânzul, cina și gustările dintre ele. Este recomandat ca intervalul de timp dintre ultima masă și perioada când te vei duce la culcare să nu fie mai mic de 4 ore.

4. Somnul este foarte important în menținerea funcționalității corecte a organismului, dealtfel există riscul că acesta va intra în stare de stress și va începe să acumuleze grăsimea.

5. Alimentația sănătoasă este cheia spre suplețe, iar pentru menținerea acesteia trebuie minimalizat consumul de alimente din comerț, ce conțin îndulcitori artificiali, conservanți și coloranți. Sucurile, băuturile carbogazoase, mezelurile, bomboanele și prăjiturile, iaurturile de fructe, conservele, sosurile etc. Sunt inamicii siluetei tale!

6. Gândirea pozitivă și încrederea în forțele proprii stimulează dorința de a ține o cură de slăbire și influențează benefic asupra rezultatului acesteia, iată de ce în timpul unui regim zâmbetul pe care îl vezi în oglindă în fiecare dimineață trebuie să fie motivația de bază! Ține un regim atâta timp cât el nu te epuizează, nu are consecințe negative asupra stării tale de sănătate, memoriei și capacității de gândire sau energiei pe care o întrebuințezi zilnic. Oboseala, nervozitatea, insatisfacția și predispunerea crescută pentru bolile de sezon sunt semne că cura de slăbire pe care o ții nu ți se potrivește și aduce mai multe daune decât beneficii. Nu uita să îți iubești și să îți respecți corpul și să asculți de el în orice ai face, să nu recurgi la măsuri extreme și să nu te opui dorinței organismului de a modifica ceva în alimentație sau mod de viață.

7. Orice cură de slăbire are șiretlicurile ei, însă o dietă sănătoasă ce presupune suprimarea eficientă a kilogramelor în plus fără a dăuna sănătății și previne depunerea la loc a kilogramelor pierdute are ca fundament un mod de viață activ și o alimentație sănătoasă. Secretul acestor regimuri sunt produsele naturale (în nici un caz medicamentele!) pe care le poți include în meniul tău zilnic pentru a amplifica și a fixa rezultatul pozitiv al unei cure. Fructele Goji, spre exemplu, au un rol benefic în procesul de ardere rapidă și eficientă a grăsimilor, au efect antioxidant și curativ și contribuie la menținerea unei stări normale a sănătății ăn cadrul unor cure excesive. Cafeaua verde previne luarea în greutate ce poate interveni după finisarea unui regim și stimulează procesele metabolice, contribuind subsanțial la evitarea depunerii grăsimii corporale și la prelucrarea surplusului de calorii întru transformarea acestora în energie. Castanul tropical, praful din semințele fructului de Guarana este o sursă eficientă de energie care menține organismul în cazul în care acesta este privat de resursele necesare. Alimentația redusă din cadrul unui regim omite deseori un factor important cum este energia necesară organismului pentru efectuarea unor acțiuni, iar Castanul Tropical este o sursă convenabilă de energie și vitalitate ce favorizează procesul de slăbire.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title