background img
femeie cu fructe și legume

Programează-ți creierul să mănânce sănătos

Oamenii nu iubesc produsele fast-food sau dulciurile din naștere. Dependența pentru mâncarea bogată în calorii vine cu timpul, fiind în mare parte consecința acțiunii intensificatorilor de gust prezenți în alimentele precum batonașele de ciocolată, iaurturile de fructe și cartofii pai. Precum se formează „deprinderea” de a iubi produsele nesănătoase și bogate în calori dăunătoare, la fel creierul poate fi programat să acorde preferință măncărurilor sănătoase, alimentelor naturale. Odată cu adoptarea unui mod de viață sănătos, slăbirea și modelarea siluetei devin impresionant de ușor de realizat!

Aceste sfaturi te vor ajuta să treci treptat de la dragostea pentru dulciuri și fast-food la o dependență sănătoasă pentru mâncarea naturală.

legume prăjite pe tigaie fără ulei, ardei și roșii1. Gătește

Indiferent cât de sofisticate sau simple nu ar fi mâncărurile pe care le gătești, plăcerea de a le consuma va fi mai mare datorită simplului fapt că ai depus efort pentru a le prepara. Nu contează dacă ești abia la început de drum și tot ce ai gătit până acum au fost salate, cu atât mai bine! În acest caz nu trebuie să renunți la mâncărurile calorice pe care obișnuiai să le prepari și poți încerca cu o conștiință liberă rețetele dietetice, care sunt cu mult mai simple. Pentru început, prepară un smoothie dintr-un pahar de lapte, o banană și o linguriță de miere!

3 rețete de smoothies pentru piele și păr

copil mănâncă fructe și lapte2. Transformă mâncarea într-un ritual

Evită să consumi alimentele în fața ecranului, să mânânci în grabă sau în timp ce există o altă activitate ce te preocupă. Atunci când îți este foame, aranjează o masă de vis și savurează fiecare înghițitură de parcă ai fi într-un local. Este foarte important să analizezi cu vederea ceea ce mănânci, acest fapt contribuie la o digestie mai sănătoasă și te ajută să prinzi momentul când trebuie să te orpești din mâncat.

alegere între măr și brioșă de ciocolată3. Fă compromisuri

La început va fi greu să mănânci mere în loc de ciocolate, de aceea poți începe prin a reduce în jumătate cantitatea de ciocolate consumate și a o înlocui cu mere sau oricare alte fructe. Încearcă să micșorezi de fecare dată porția de dulciuri, substituind-o prin fructe, astfel vei ajunge într-o zi să renunți definitiv la ciocolată sau produse alimentare dăunătoare suplinindu-le prin alternative sănătoase!

Sosuri sărace în calorii pe bază de iaurt

alegere sănătoasă fructe și legume4. Elaborează-ți un regim

În caz că vrei să începi prin a ține o dietă, nu trebuie să respecți orbește meniul citit pe internet. Cea mai bună soluție ar fi să adaptezi orice regim la preferințele tale alimentare și să îți sistematizezi modul de a te alimenta. Deseori, deprinderile rezultă din acțiuni efectuate mai mult din obligație, dar regulat. La fel poți să conformezi rețetele pe care le depistezi în vreo sursă cu predilecțiile tale și să utilizezi morcov pe post de pesmeți sau să pui cartofii la copt în loc de a-i prăji pentru a adopta un stil de viață sănătos!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title