background img
portocale expresive

Pierderea în kilograme îți influențează personalitatea

Schimbările fizice prin care trece corpul tău în și după procesul de slăbire sunt însoțite și de modificări de alt gen, anume remodelarea atitudinii față de viață și față de sine. Ai observat, probabil, câtă bucurie și încredere în tine îți oferă rezultatul pozitiv vizibil al unei diete și cât de tare te roade sentimentul de vină atuci când încalci propriile reguli și înfuleci prăjitura interzisă. Cum îți influențează personalitatea faptul că ții dietă?

 1. Îți atingi mai ușor scopurile

  Ce poate fi mai dificil decâ să te abții pe termen lung de la alimentele favorite, sursa de plăcere și satisfacție? Persoanele care sunt capabile să ducă până la capăt o detă au experiență în ceea ce privește atingerea scopului stabilit, deci reușita lor este mult mai probabilă în cazul unei noi ținte.

 2. Devii mai critică

  Iată și un aspect negativ al personalității tale, dobândit în urma unui regim: dacă până să treci de experiența unei diete te uitai cu invidie la persoanele suple, atunci după ce te-ai confruntat cu severiatea unei diete, vei trata foarte subiectiv fiecare kilogram în plus al oricărui individ ce te înconjoară, justificând astfel supremația ta asupra lor. Nu poți admite fericirea persoanelor imperfete din punct de vedere fizic atunci când tu ți-ai recunoscut defectele și ai trecut prin multe încercări pentru a le înlătura. Cura din 5 împachetări elimină câțiva centimetri în talie și de pe coapse!

 3. Ai alte valori

  Mâncarea devine ceva mai mult ca o sursă de energie pentru tine, acum alimenația este un adevărat cult, planifici cu precauție orice meniu și ai grijă de corpul tău.

 4. Crește sensibilitatea la eșecuri

  Dacă până acum un kilogram în plus apărut după o prăjitură mâncată pe noapte era o formalitate de care uitai deîndată ce îți aminteai despre dulciurile din dulap, după ce îți aduci corpul la greutatea perfectă, orice gram de grăsime se transformă într-o tragedie. În loc să te motiveze, două kilograme în plus acumulate recent te pot indispune într-atât, încât ești vlnerabilă și poți cădea în depresie din acest motiv.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title