background img
post1

Pași greșiți după o dietă: cum să nu pui kilogramele la loc

Menținerea greutății corporale după finisarea unui regim alimentar poate fi dificilă. Doar 10% din cei care slăbesc reușesc să își conserve rezultatul timp de un an și doar 5% ajung la doi ani. Câteva reguli simple te vor ajuta să menții efectul obținut în urma unei cure de slăbire cât mai mult timp posibil.

1. Revenirea treptată
Nu trebuie să fugi la magazin deîndată ce cântarul a rătat că ai slăbit cu 10 kg și să mănânci într-o seară toate produsele pe care le-ai refuzat timp de o lună. La început respecta cel puțin din punct de vedere cantitativ regimul pe care îl urmai. Organismul uman, în cazul în care se alimentează corect, continuă procesul de slăbire timp de încă o lună și jumătate după ce a fost finisată cura.

2. Diversitatea
Organismul va fi mulțumit dacă, odată ce ați finisat o dietă, îl vei bucura cu alimente folositoare și variate, asigurându-l cu toate substanțele utile de care are nevoie.

3. Activitatea fizică
Tonifierea este următorul pas spre o siluetă perfectă după slăbire. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, exercițiile fizice accelerează metabolismul și nu permit grăsimii să se depună așa ușor. Pentru început, gimnastica de dimineață va contribui la întărirea rezultatului obținut.

4. Apa și produsele ce accelerează metabolismul
Cantitatea de lichid consumat zilnic nu trebuie redusă la finisarea unui regim. Pentru ca efortul depus anterior să nu fie zadarnic, este recomandat să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi. Alimentele precum citrusurile și iaurtul intensifică schimbul de substanțe, astfel diminuând riscul de a reveni la starea incipientă dinaintea curei de slăbire.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title