background img
bigstock-young-woman-holding-happy-mask-38832853 (1)

Minciunile unei femei la dietă

Regimurile ne reprogramează realitatea și, deseori, femeile se hrănesc cu propriile minciuni când țin o cură de slăbire. Atenție, minciunile pot fi calorice!

download (5)1. Sunt grasă

Adevărul este că acest lucru îl afirmă toate femeile, însă când este vorba de cele care țin dietă, majoritatea nu sunt obeze, ci au doar câteva kilograme în plus. Aceste cuvinte au un rol de stimul psihologic, astfel femeile găsesc motivația pentru a-și aduce silueta în formă prin exagerarea propriilor defecte. Minciuna capătă alt aspect când este rostită în public, având o nouă menire – de a satisface setea de complimente a oratorului. Acest fenomen ascunde defapt lipsa dorinței de a ține o cură de slăbire și încercarea de a ameliora, cel puțin aparent, situația existentă.

images (9)2. Încă o bucățică

Ritualul celei din urmă porții este o altă înșelătorie prin care femeile se păcălesc singure pe ele. Atunci când o bucată este clasificată drept „cea din urmă”, ea declanșează automat o dorință inexplicabilă la femei de a întrece limita stabilită anterior în consumarea acelui produs.

3. De mâine încep să țin regim

De obicei, în acest caz lexemul „mâine” desemnează o zi semnificativă ce se apropie: data de întâi a unei luni, prima zi a săpămânii, următoarea zi după o perioadă lungă de chef și voie bună sau ziua dinaintea plecării la odihnă. Există și cazuri în care „mâine” este o scuză pentru prăjitura pe care dorești să o mănânci astăzi, deși erai hotărâtă să începi să ții dietă. Ideea de a amâna regimul pe mai apoi este o minciună frecventă a femeilor, cauzată de lipsa de voință necesară pentru a începe o cură de slăbire.

Tipologiile persoanelor ce țin dietă. Tu din care faci parte?

download (6)4. Am slăbit 3 kilograme!

Afirmația dată este deseori corectă, însă este vorba despre cazurile când femeile judecă rezultatul unei diete după cifrele de pe cântar, deși ar trebui să țină cont și de ceea ce văd în oglindă. Dacă greutatea corporală se micșorează un pic, nu înseamnă neapărat că ai scăpat de grăsime, posibil că o cantitate considerabilă de apă a părăsit organismul. Mai mult, deseori calculele sunt efectuate cu erori, cauzate de diferența de timp în care au fost luate măsurările, sau de cantitatea variabilă a bolului alimentar din stomac.

5. Nu am nevoie să mă informez, știu ce trebuie să fac ca să slăbesc

Majoritatea femeilor nu doar nu țin cont de particularitățile organismului său, care cer ca orice dietă să fie personalizată, ci și pot fi ușor influențate de exemplul străin. De aici pornesc majoritatea regimurilor greșite: înfometarea, istovirea prin exerciții fizice, consumul excesiv de pastile pentru slăbit și alimentația nesănătoasă. Este mult mai ușor să te documentezi și să nu pierzi timpul aducând daune propriului organism.

O dietă personalizată îți aduce un efect garantat!

6. Femeile mai plinuțe sunt mai sănătoase/vesele/tinere/plăcute de bărbați

Greșit! Scuzele permanente de acest tip sunt stereotipuri create de femeile obeze ce încearcă să își mențină încrederea în sine din contul opiniei publice. Frumusețea este prea subiectivă pentru a fi încadrată în limite concrete, iar orice afirmație de acest gen va fi parțial adevărată și parțial falsă. Un singur lucru este cert: femeile care se iubesc pe sine sunt mai fericite!

8 motive să scapi de kilogramele în plus

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title