background img
burunduk-sereznyy-s-kukuruzoy

Mai groaznic decât zahărul: siropul de porumb este inamicul nr. 1 al dietei tale

 

eda-pischa-makro-vkusno-poleznoUn aliment pe care trebuie să îl eviți dacă dorești să slăbești sănătos este Siropul de porumb.

Siropul de porumb este un îndulcitor folosit în majoritatea produselor alimentare din comerț pentru că este mai ieftin decât zahărul. Acesta conține aproximativ 286 kcal, în componența lui fiind 0 g de proteine și 0 g de grăsimi la 77,59 g de carbohidrați. Dezavantajele acestuia sunt numeroase atât în cadrul unui regim, cât și pentru o alimentație sănătoasă, însă, din păcate, consumul lui nu poate fi evitat.

Ești la dietă, dar îți este dor de dulciuri? Încearcă zefirul dietetic!

Daunele siropului de porumb

În primul rând, siropul de porumb influențează metabolismul, astfel persoana care îl consumă resimte constant dorința de a mânca mai mult. Fiind bogat în fructoză, siropul reduce producerea de leptină, hormon responsabil de reglarea apetitului. Condițiile în care este preparat siropul contribuie la formarea unor substanțe toxice ce formează un grup numit HMF. Consecințele consumului acestui sirop sunt grave: sporește riscul apariției maladiilor sistemului cardiovascular, diabetului, obezității, dereglării metabolismului, creșterii nivelului de colesterol și cancerului. Mai mult, recent a fost descoperit că HMF dăunează ADNului.

Îți dorești o talie de viespe? Tot ce trebuie să faci este să ronțăi… fistic!

images (16)Diferența dintre zahăr și siropul de porumb

Siropul ce conține glucoză și fructoză, comparativ cu zahărul, nu provoacă creșterea nivelului de insulină din sânge, respectiv caloriile consumate de pe urma acestuia trec direct în grăsime și se depun. Mai mult, caloriile din siropul de porumb nu pot fi utilizate de organism pentru vreun proces, sepre deosebire de cele din zahăr.

Persoanele pozitive sunt mai suple, pentru că râsul slâbește!

Alimente ce conțin sirop de porumb

Comercializarea pe larg acestuia a determinat producătorii care îl utilizează să îi schimbe denumirea în „zahăr de porumb” (sau „sirop de fructoză-glucoză”), termen întâlnit pe etichetele produselor precum:

  • Ketchupulimages (17)
  • Apa tonică, sucurile, nectarurile
  • Iaurturile, înghețata, brânza dulce
  • Gemurile, dulcețurile și siropurile
  • Fructele conservate
  • Produse de patiserie dulci
Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title