background img
vishnevyy-dzhem-vishnya-myata (1)

Dulceață din cireșe și scorțișoară

Dulceața de cireșe este o idee perfectă pentru a păstra gusturile verii pentru mai mult timp!

miska-chereshnya-vetochki-letoDe ce ai nevoie:

1 kg de cireșe
1 baton de scorțișoară
miezul și sucul din 2 lămâi
500 g de zahăr de gelificare cu pectină

Mod de preparare:

Câteva farfurioare se pun în congelator. Aproximativ o treime din cantitatea totală de cireșe se taie și se pune într-un bol cu batonul de scorțișoară divizat în 2 jumătăți. Se adaugă miezul și sucul de lămâie și 150 ml de apă. Se pune pe foc mediu. Atunci când conținutul recipientului ajunge la punctul de fierbere, focul se reduce pentru o perioadă de 20 de minute, în timpul căreia amestecul se agită până când cireșele vor deveni foarte moi.

Se adaugă zahărul și se amestecă până acesta se va dizolva complet. Temperatura de fierbere se mărește și amestecul se fierbe la foc tare timp de 4-5 minute, până când dulceața va fi formată. Pentru a înțelege dacă dulceața este gata, se ia o farfurioară din congelator și se toarnă un pic de dulceață în ea. Dacă la trecerea degetului prin dulceața se formează riduri, dulceața este gata. Dacă nu, aceasta se mai fierbe câteva minute.

Dulceața se depozitează în borcane curate și mici, care se închid ermetic. Se păstrează la loc cald. Odată deschise, borcănașele se țin în frigider. O linguriță de dulceață are 36 de calorii.

Poftă bună!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title