background img
pofta de mancare legume fructe

Dietele restrictive: cum să nu te îngrași după o cură de slăbire

salata cu legume si condimenteRegimurile ce garantează pierderea rapidă și considerabilă în kilograme sunt, de obicei, eficiente pe o perioadă scurtă de timp, mai ales dacă sunt hipocalorice sau bazate pe un singur aliment-minune. În cadrul acestor cure de slăbire organismul pierde în kilograme pe fon de stress sau nefiind pregătit pentru cantitatea redusă de calorii care nu îl asigură cu energie. Deseori, aceste regimuri omit un detaliu important: alimentele care sunt consumate sunt sărace în calorii, dar pot conține anume acel tip de calorii care se depune în loc de a fi procesate și transformate în energie.

Starea de sănătate poate suferi considerabil în urma unei diete ce nu asigură organismul cu toate substanțele necesare, deci poate avea ca consecință căderea părului, înrăutățirea stării pielii, scăderea vederii și deteriorarea sistemului imunitar.

mere afine si zmeuraEfectul nedorit de revenire la greutatea corporală anterioară, care anulează eforturile regimului de scurtă durată este cauzat de faptul că orice cură bazată pe înfometare sau omiterea multor alimente indispensabile programează organismul să intre într-o stare de economisire a energiei, ce se manifestă prin arderea unei cantități foarte mici de calorii și depozitarea oricăror grăsimi primite din alimente, cât de puține nu a fi. Procesele metabolice se încetinesc, și, odată cu ele, scade activitatea mai multor organe și sisteme, printre care și creierul uman. Mai mult, acest proces nu se activează deîndată, simultan cu începerea unui regim, ci peste câteva zile, exact atunci când cura de slăbire este pe sfârșite. Iată de ce, după ce ținem o dietă concepută pentru un interval scurt de timp, acumulăm înapoi rapid kilogramele pierdute.

Este posibil să slăbești printr-o dietă-minune pe termen scurt fără să acumulezi la loc kilogramele pierdute după finisarea acesteia?

Există alimente capabile să ajute organismul să se adapteze la modul vechi de alimentație fără de a reveni la greutatea anterioară, adică aceste produse stimulează procesul de acomodare a corpului cu greutatea sa, posibil redusă. Din aceste produse face parte cafeaua verde cu ghimbir: un remediu natural, sănătos și eficient. Cafeaua verde este foarte practică: asigură organismul cu energie, deci nu este nevoie să îți orientezi regimul alimentar spre consumul alimetelor cu calorii ce trec direct în energie, și împiedică organismul să activeze procesul de depozitare a grăsimilor pentru perioadele în care din nou nu vei mânca. Dacă nu ai de gând să mănânci exagerat de puțin tot restul vieții după o dietă de tip scurt, poți profita de avantajele cafelei verzi și mânca tot ce îți dorești fără a depune kilograme în plus.

Cafeaua verde poate fi cosumată și cu scopul de a slăbi, în acest caz însă porțiile acesteia trebuie să fie mai impunătoare.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title