background img
frukty-yagody-granat-yabloki

Dieta pe baza consumului de calorii negative

Acest regim este eficient datorită faptului că promovează și impune o alimentație bazată pe produse naturale, sărace în calorii, care au proprietatea de a stimula procesarea acestora în organism astfel încât această procedură necesită mai multă energie decât cea oferită de caloriile alimentului. Prin urmare, aceste alimente sunt „magice” datorită faptului că odată ce la consumi, toate caloriile din acestea sunt irosite pe propria lor prelucrare în organism.

Portocala, de exemplu, necesită 70 de calorii pentru a fi prelucrată, pe când are doar în jur de 50. Mai mult, vitaminele și nutrienții din protocală sunt furnizate organismului, care este asigurat cu substanțele necesare, astfel procesele metabolice decurg normal, fără riscuri pentru sănătate. Aceste alimente sunt recomandate în curele bazate pe înfometare, fiind mult mai convenabil să eviți acest proces și să profiți de proprietățile alimentelor cu calorii negative, decât să te dezici de mâncare și să îți pui sănătatea în pericol, nemaivorbind de faptul că kilogramele pierdute vor reveni la loc curând după finisarea curei bazate pe înfometare.

Iată lista alimentelor cu calorii negative: lamâi, portocale, clementine, mandarine, grepfruit, mure, zmeură, capșune, piersici, caise, mere, merișoare, ananas, mango, rodie, vișine, pepene (galben sau roșu), toate fructele mai verzi sau acre, cruciferele (din familia verzei, brocoli, conopidă, sparanghel), dovleac, roșie, castravete, morcov, gulie, ardei și ardei iute, țelină, andive, ceapă, usturoi, spanac, napi, praz, laptuci, urzici etc.

Există și o listă de alimente care sunt recomandate în timpul curei bazate pe calorii negative. Deși în timpul acestei diete poți mânca o cantitate relativ mare de alimente de acest tip, ele nu asigură organismul cu cantitatea minimă de energie necesară, deci ai nevoie de alte alimente care să furnizeze calorii ce pot fi transformate în energie. Din aceste alimente fac parte carnea de pui, curcan sau pește (preferabil slabă) și cafeaua verde. Carnea conține grăsimi sănătoase pentru organism, iar cafeaua verde este extrem de benefică în procesul de slăbire, influențând favorabil procesul de ardere a grăsimilor.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title