background img
dieta ketogenica slabeste grasime

Dieta ketogenică

Dieta ketogenică este un regim alimentar bazat pe consumul ridicat de grăsimi, moderat de proteine și scăzut de carbohidrați. Dieta forțează organismul să activeze procesul de ketoză, adică să ardă grăsimile în loc de glucide, care trebuie administrate într-o cantitate de cel mult 20 de grame pe zi. În cadrul acestei diete este recomandată alimentarea cu maioneză, unt, ulei, carne de porc și alte surse de grăsimi naturale, cura fiind una dintre puținele care acordă preferință produselor cu un conținut cât mai ridicat de grăsime.

Glucidele, glucoza și procesul de ketoză

lapte branza cascaval untAtunci când organismul primește alimente bogate în glucide (carbohidrați) sau un exces de proteine, el le descompune până la glucoză. Glucoza este necasară pentru crearea moleculei de ATP, care furnizează energie. A cheltui această energie înseamnă a arde calorii. Organismul are nevoie de un minim necesar de calorii pentru a menține fiecare kilogram de mușchi și de grăsime, dar și pentru procesele interne. Dacă conținutul de glucoză este în exces în organism, există 2 posibilități:

• Glicogeneza: glucoza este convertită până la glicogen și depozitată în mușchi și în ficat.
• Lipogeneza: atunci când în mușchi și în ficat este destul glicogen, excesul de glucoză este depozitat sub formă de grăsime.

Încearcă bomboanele din brânză de vaci preparate la tine acasă

carne dieta ketogenica branza unt grasimeAtunci când resursele de glicogen ale organismului se epuizează, începe ketoza și organismul utilizează grăsimea din depozite pentru a obține energie. De obicei, pentru a intra în etapa în care are oc procesul de ketoză, organismul are nevoie de 2-7 zile, în dependență de activitatea fizică și regimul alimentar dinaintea dietei.

56% din excesul de proteine sunt transformate în glucoză și, respectiv, depozitate sub formă de grăsime, din acest motiv regimurile hiperproteice deseori nu funcționează. Spre deosebire de înfometare, dieta ketogenică nu presupune distrugerea țesutului muscular și nu este dăunătoare pentru sănătate.

7 motive să incluzi chefirul în alimentația ta zilnică

Cu ce trebuie să te alimentezi?

unt branza cas smantana lapte lactate dieta ketogenicaDin alimentație trebuie eliminate sursele de glucide, respectiv orice aliment ce conține zahăr sau îndulcitori. Fructele trebuie excluse din alimentație, la fel dulciurile și prăjiturile. Legumele sunt și ele o sursă de glucoză, din acest motiv majoritatea acestora trebuie eliminate din meniul zilnic. Legumele verzi sunt puținele alimente din această categorie permise în timpul dietei ketogenice.

Sursa principală de calorii în timpul dietei ketogenice o reprezintă grăsimile, însă acestea trebuie administrate conform anumitor reguli. Menținerea unui echilibru între consumul de acizi grași omega-3 și omega-6 este esențială, din acest motiv meniul trebuie adaptat corespunzător.

5 metode simple să nu mai mănânci prăjituri

dieta ketogenica ulei masline grasime unt slabireGrăsimile hidrogenate fac parte din categoria alimentelor de evitat în cadrul acestui regim. Sursele naturale de grăsimi, cum ar fi uleiurile vegetale și alimentele organice sunt binevenite în dietă.

Fundamentul alimentației în cadrul dietei ketogenice îl constituie o listă de alimente naturale, din care fac parte untul, grăsimea de origine animală, uleiurile vegetale, avocado, carnea, ouăle, peștele, smântâna, cașul, nucile, alunele, ceaiul, cafeaua și unele legume și ciuperci.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title