background img
lapte cu nuci, alune și ciocolată albă, neagră și cu lapte

Dieta fericirii: alimente ce ridică dispoziția

Majoritatea dietelor sunt orientate spre pierderea în kilograme care ar duce la o stare de bine. „Dieta fericirii” nu implică înfometări, condiții drastice și salată verde la cină, este o dietă care te ajută să te simți bine în propriul tău corp fără să îți modifici silueta! Esta vorba despre o cură ce implică alimente care ridică dispoziția și ajută la combaterea stresului. Unica regulă este să mănânci ceea ce îți place și să consumi aceste alimente ce te fac fericită.

boabe de quinoa1. Quinoa

Boabele de quinoa sunt bogate în proteine, fibre, fosfor, magneziu și fier. Este o sursă bună de calciu și nu conține gluten, fiind perfectă pentru regimul vegan și în cazul persoanelor care au intoleranță la lactoză. Ea se prepară la fel ca orezul, dar nu conține atât de mult amidon, fiind și un ingredient potrivit pentru o supă de carne sau legume. Quinoa este bogată în proteine care diminuează pofta de mâncare.

2. Laptele

Laptele conține vitamina D, care stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii, astfel asigurând o stare de bine.

Menține-ți silueta cu semințele de susan!

nuci, alune, semințe și miez de nucă3. Nucile

Deși sunt calorice, nucile sunt indicate spre consum datorită conținutului de acizi grași omega-3, care acționează asemeni unui amplificator al bunei dispoziții.

4. Somonul

Acest aliment delicios conține vitamina B6 care favorizează secreția de serotonină și acizi grași omega-3. Mai mult, gustul plăcut al somonului și valoarea energetică redusă te fac să te bucuri de faptul că mănânci ceva gustos și sărac în calorii. Acelați efect îl are și tonul.

fasolele navy conțin magneziu5. Fasolele navy

Conținutul ridicat de magneziu favorizează cobaterea stărilor de indispoziție specifice menstruației. Printre alimentele bogate în magneziu se numără și orezul brun.

Inulina – cheia spre suplețe și frumusețe

6. Sursele de vitamina C

Citricele, sucul de lămâie, ardeiul iute și multe alte alimente ce conțin vitamina C sunt benefice pentru că contribuie la restabilirea celulelor creierului.

șofran cel mai scump condiment7. Șofranul

Acest condiment este cunoscut pentru proprietatea de a preveni schimbările de dispoziție și de a trata depresia.

8. Năutul

Năutul conține triptofan, care este utilizat în sinteza vitaminei B3, iar în exces pentru producția de serotonină – hormonul fericirii. Triptofanul se găsește și în dovleac, brânză de vaci, soia, fasole, mazăre și somon.

banană9. Bananele

Fiind o sursă de energie, bananele conțin potasiu și magneziu – elemente cunoscute pentru faptul că conferă o stare de bine.

Granola dietetică cu fructe de pădure. Yummy!

plicuri de ciocolată neagră în plicuri10. Ciocolata

Ciocolata neagră, cu un conținut de cacao mai mare de 70% este bogată în fenetilamină – un compus ce asigură o sare de bine asemănătoare cu euforia specifică timpului când te îndrăgostești. Ciocolată stimulează producerea de dopamină – un hormon responsabil de combaterea depresiei și de serotonină.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title