background img
ciocolată nuci alune scorțișoară

Dieta cu ciocolată

Mănâncă ciocolată și slăbește! Sună prea delicios pentru a fi adevărat? Află că este posibil și eficient în cazul multor persoane, dacă practici o dietă cu ciocolată după anumite reguli!

pătrățele de ciocolată neagră bomboaneVisul unui ciocoholic a devenit realitate: este posibil să pierzi în greutate și să mănânci ciocolată! Neurologul Will Clower este autorul unei cărți cu titlul revoluționar „Eat Chocolate, Lose Weight” (mănâncă ciocolată și slăbește), bazată pe ideea că consumul regulat de ciocolată contribuie la reducerea poftei de mâncare cu 50% și te face să mănânci mai puțin pe parcursul întregii zile.

Regimul de slăbire cu ciocolată se bazează pe multe reguli și principii, mai mult sau mai puțin importante. Dieta cu ciocolată nu presupune dezicerea de celelalte alimente, meniul zilnic fiind supus unor modificări esențiale unei diete sănătoase. Iată principalele reguli ale dietei cu ciocolată:

cheesecake cu ciocolată prăjitură de ciocolată neagră scorțișoare alune1. Ciocolata neagră

Deliciul esențial al acestui regim trebuie să fie de calitate bună, cu o cantitate de cel puțin 70% cacao. Ciocolata neagră dispune de o concentrație mai mare de antioxidanți decât ciocolata cu lapte, și nu conține atât de mult zahăr și grăsimi nesănătoase.

2. Cât de des se mănâncă ciocolata?

O porție de ciocolată trebuie consumată cu 20 de minute înainte și cu 5 minute după masă. În special acești termeni sunt recomandabili pentru consumul ciocolatei la prânz și cină.

Cacao – un produs caloric, dar benefic într-o dietă!

plic de ciocolată neagră și frunze de mentă3. Secretul – porțiile mici

Pe lângă faptul că fiecare consum de ciocolată neagră trebuie să respecte câteva restricții în timp, porția de ciocolată administrată de fiecare dată nu trebuie să depășească dimensiunea celei de-a treia falange ale degetului mare a mâinii (extremității degetului mare care conține unghia). Porția perfectă de ciocolată este de aproximativ un pătrățel, astfel o persoană va consuma 4-6 pătrățele de ciocolată neagră pe zi.

boabe de cafea ciocolată bomboane4. Savurează ciocolata

Acest deliciu este eficient în reducerea apetitului și normalizarea unor procese metabolice atunci când este consumat câte puțin și savurat din plin. Pe lângă acțiunea hormonală și starea de bine asigurate de ciocolată, consumul acesteia trebuie să fie îndelungat pentru a asigura senzația de sațietate. Chiar dacă îți este foarte foame și ai prefera să înghiți pătrățelul de ciocolată îndată după ce îl pui în gură, încearcă să mănânci ciocolata ca pe o acadea sau ca înghețata.

unt de ciocolată lichid domino5. Alimentație sănătoasă și echilibrată

În cadrul acestei cure ciocolata are rolul de a stimula procesul natural de slăbire și acționează ca un aditiv alimentar ce trebuie combinat cu un meniu dietetic. Persoanele care mănâncă prăjituri înainte de somn și nu practică efort fizic nu vor reuși să slăbească doar datorită consumului regulat de ciocolată neagră. O alimentație sănătoasă presupune un meniu care să includă proteine, glucide și lipide, bogat în vitamine și preferabil format din produse de origine naturală.

Rețeta de ciocolată albă dietetică cu mentă

Dieta cu ciocolată poate fi combinată cu o altă cură sănătoasă pe care o practici. Meiul specific oricărei diete ce nu presupune înfometarea poate fi adaptat la dieta cu ciocolată, consumând câte puțin din acest deliciu înainte și după fiecare masă, respectând regulile de mai sus.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii
  • comment avatar Donald 26/05/2015

    Mda..tare,parca mi-ai citit gandurile din pauza mea de masa de azi,chiar ma gaendam cum prepara acel aparat diverse bauturi si mereu am zis ca o sa-l urmaresc pe tipul de vine si umple recipientele cu zahar..lapte praf si ce mai pune el pe acolo:)). Ps: Chiar de sunt suparat nitel pe „persoana ta fizica care este”:))..acum m-am amuzat copios:P

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title