background img
femeie obsedată de fitness cu centimetre colorate

De ce nu reușesc să slăbesc?

Rochia cu o mărime mai mică deja așteapă pe raft pentru a fi îmbrăcată, iar frigiderul nu a mai cunoscut de mult timp ce înseamnă prăjituri, și totuși cântarul arată aceleași cifre ca acum o lună! Deși depui mult efort pentru a slăbi, se pare că regimul pe care îl practici nu este eficient. Care poate fi motivul?

fitness femeie exerciții pentru siluetă și spate1. Greșeli banale

Este posibil să nu reușești să dai jos cât ți-ai propus pentru că nu ești atent(ă) la unele mici detalii care au un rol important, cum ar fi somnul, cantitatea minimă de apă sau mâncatul pe seară. Nu uita că unele mărunțișuri nu pot fi ignorate chiar dacă regimul este respectat! 8 ore de somn și 2 litri de apă sunt condițiile minime pentru ca o dietă să fie eficientă. O importanță la fel de mare o au cele cinci mese, exercițiile fizice și evitarea prăjiturilor în exces!

2. Diete greșite

Este posibil ca dieta pe care o practici să nu îți convină, însă există cure banale care nu se potrivesc nimănui, pentru că sunt ridicole! Înfometările, de exemplu, vor aduce rezultate după primele săptămâni, însă vor încetini metabolismul, iar kilogramele suprimate vor reveni la loc curând. Monodietele sunt un alt tip de cure periculoase pentru sănătate, care funcționează doar în cazul unor persoane, atunci când sunt compatibile cu cerințele organismului.

Regulile de aur ale unei diete reușite

3. Iluzia unei diete

femeie fericită pentru că a slăbitAi citit într-o sursă sau ai auzit de la o prietenă că dacă bei un pahar de lapte cu scorțișoară la miez de noapte vei slăbi indiferent de dieta pe care o ții? Află că este imposibil să mănânci sute de prăjituri pe seară și să slăbești datorită unui „elixir miraculos”. Există o mulțime de factori care ajută, stimulează și accelerează procesul de slăbire, dar ei sunt eficienți atunci când este respectat un anumit regim alimentar care favorizează slăbirea. Cât de eficient nu ar fi un produs, oricum rolul cel mai important îl au alimentele pe care le consumi zilnic.

4. Metabolism încetinit

alegere sănătoasăCât de lent nu ar fi schimbul de substanțe în organismul tău, dacă nu mănânci nimic timp de o săptămână slăbești oricum. Deși starea de sănătate va avea de suferit, cântarul va arăta mai puțin de două kilograme. Partea negativă este că aceste kilograme nu reprezintă neapăra grăsime. În majoritatea cazurilor, înfometările duc la pierderea unei cantități semnificative de apă și mușchi, pentru că păstrarea grăsimii ca sursă de energie „de rezervă” este mai optimă pentru organism. În urma înfometărilor și dietelor cu foarte puține calorii metabolismul se încetinește și mai mult, din acest motiv persoanele cu schimb lent de substanțe au nevoie de o dietă personalizată, adaptată particularităților organismului.

Cura de detoxifiere în 5 zile

frunze de salată verde și varză roșie pentru dietă5. Prea multe diete

Medicii cunosc cazuri în care persoanele plinuțe care se alimentau cu 600 de calorii pe zi se îngrășau oricum! Motivul se ascunde în trecutul plin de diete greșite cu care aceste persoane își torturau organismul. Dacă timp de ani întregi ții diete restrictive și mănânci puțin, iar dezicerea de unele alimente a fost definitivă pentru tine, este posibil să nu reușești să slăbești pentru că organismul tău s-a adaptat complet la un mod de viață cu puțină mâncare!

femeie enervată pe cântar6. Ai ajuns la faza de platou

Faza de platou este atunci când organismul, obișnuit cu o anumită cantitate de alimente, începe să reducă din energia pe care o utilizează și procesul de slăbire nu mai dă rezultate, greutatea corporală se conservă. Altfel spus, este cazul când ai rămas „blocată” la o anumită greutate.

Află mai mult despre faza de platou

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title