background img
alegere între mâncare sănătoasă și calorică

Cum să eviți îngrășarea pe fond de stres

Emoțiile negative și stările depresive sunt însoțite de o dorință sporită de a satisface pofta de ceva bun, fapt explicat prin siguranța pe care ne-o conferă procesul consumului de alimente. În timp ce mâncăm, organismul se simte protejat, din acest motiv deseori în situații de stres sau pentru a suprima sentimentele neplăcute, noi recurgem la mâncare pentru a ne simți mai bine. Îngrășarea pe fon de stress se datorează atât lipsei de somn și neglijenței față de starea de sănătate, cât și poftei exagerate de mâncare. Iată 6 sfaturi utile pentru a evita luarea în greutate cauzată de stres:

salată de vară cu broccoli, ridiche, morcov, roșii1. Alimente cu calorii negative

Este vorba despre produsele care cu un număr redus de calorii, dar sunt prelucrate mai greu de organism. Astfel, cantitatea de calorii necesare pentru procesarea alimentelor este mai mare decât caloriile pe care ele le conțin, iar daunele pentru siluetă – inexistente. Dacă simți nevoia de a mânca ceva, dar îți dai seama că nu îți este foame, poți să te înarmezi cu voință și să reziști tentației, sau să mănânci ceva „inofensiv” pentru siluetă, precum sunt alimentele cu calorii negative.

Lista produselor cu calorii negative

2. Mare atenție la grăsimi

Starea de stres presupune faptul că organismul va depozita grăsimile în loc să le proceseze, din acest motiv alegerea alimentelor ce vor servi ca surse de grăsimi trebuie efectuată cu precauție. Evită să servești mai multe alimente ce îți pot furniza acest tip de elemente la aceeași masă, adică să mănânci o salată cu ulei de masline, avocado și nuci. Nu este cazul să recurgi la un regim hiperproteic, doar să echilibrezi meniul într-un mod cât mai sănătos.

ardei iute de toate culorile de la verde la roșu3. Produse benefice pentru metabolism

Pentru a evita luarea în greutate din motiv de stres, este recomandat să consumi mai multe alimente ce ar stimula procesele metabolice, precum ar fi ardeiul iute, ardeiul roșu (paprika), chefirul, produsele cu un conținut ridicat de fibre solubile, bananele etc..

20 de alimente sănătoase ce ameliorează digestia

4. Toate gusturile

Deseori poftele țin de excitarea insuficientă sau exagerată a papilelor gustative. De exemplu, în cazul în care la o masă ai consumat doar alimente cu gust dulce, în curând vei resimți nevoia de a consuma ceva sărat, deși acest lucru nu va fi condiționat de pofta de mâncare.

yoga sau meditație în aer liber în natură5. Respiră adânc

Respirația adâncă relaxată este benefică pentru regenerarea și reglarea proceselor din orgaism, diminuând nivelul de cortizol.

6. Fii sincer(ă) cu tine

Dorești să eviți consumul excesiv al oricărui aliment, însă circumstanțele sunt împotriva ta: frigiderul este plin de bunătăți, iar vizionarea unui film nu este la fel de captivantă precum ar fi cu o farfurie de dulciuri în apropiere. Din dorința de a nu te abate de la regulile stabilite, îți propui o concesie: să mânânci o bucățică mică din prăjitura interzisă. Acest lucru trebuie evitat, în special în cazul stresului, pentru că o bucățică mică declanșează un apetit exagerat și consumarea întregii prăjituri devine inevitabilă.

Spune adio depresiei și stresului! Încearcă dieta fericirii!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii
  • comment avatar Raquel 21/05/2015

    Vara este recomandata mareaca usoara, salatele, fructele si legumele ar trebui sa mancam cel mai des. Carnea de porc ar trebui evitata cat mai mult.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title