background img
cubulete de gheta cu fructe pentru o vara racoroasa

Cubulețe de gheață cu fructe pentru o vară dulce și răcoroasă

Temperatura de afară continuă să crească, iar cel mai bun remediu pentru a rezista căldurii de afară este hidratarea. Organismul are nevoie de apă pentru a nu irosi energia, pentru a păstra sănătatea articulațiilor, a regla temperatura corpului și multe altele.

Băuturile carbogazoase nu sunt o soluție bună pentru a asigura organismul cu doza de lichid de care are nevoie, la fel și sucurile din comerț. O modalitate originală de a te răcori sunt cubulețele de gheață din fructe naturale. Acestea se prepară din fructe infuzate în apă, care apoi se pun la congelator. Iată lista cubulete de gheata cu afinecelor mai delicioase variante:

Cubulețe cu afine și lămâie

Gustul dulce intens al afinelor se completează perfect cu lămâia, astfel formând o combinație reușită pentru o zi de vară. Ambele alimente sunt surse bogate în vitamina C.

De ce ai nevoie:

o cană și jumătate de afine proaspete
sucul unei jumătăți de lămâie
2 lingurițe de suc de struguri

Mod de preparare:

Ingredientele se mărunțesc împreună într-un blender și se adaugă în formele pentru gheață, după care se țin în congelator până sunt suficient de solide.

Afinele – un fruct minune ce te pune la adapost în sezonul ploios

cubulete de gheata cu fructe si citriceCubulețe cu citrice și fructe

Pentru a te bucura de arome fructate zi de zi, prepară cubulețe de gheață cu bucățele sau felii din fructele tale preferate, adăugând suc de citrice. Le poți adăuga la ceaiul sau cafeaua de dimineață, le poți pune în smoothies pentru un plus de prospețime, sau le poți consuma cu apa pentru a savura o băutură delcioasă, sănătoasă și săracă în calorii!

De ce ai nevoie:

fructele și ierburile tale preferate

Mod de preparare:

Ai nevoie de forme pentru gheață cât mai încăpătoare. Alege câteva fructe și taie-le în bucăți mărunte. Nu e nevoie să curăți citricele de coajă, pentru că astfel riști să pierzi o bună parte din aromă. Toarnă apă plată, ceai sau suc de citrice deasupra și pune formele în congelator.

cubulete de gheata cu lime si mentaCubulețe cu lime și mentă

Menta proaspătă echilibrează perfect gustul acrișor oferit de lime, creând un gust asemănător cu cel al celebrei băuturi Mojito, cu care te vei răcori vara întreagă.

De ce ai nevoie:

frunze de mentă
suc de lime
miez de lime (la dorință)

Mod de preparare:

Sucul de lime se toarnă deasupra frunzelor de mentă în forma pentru cubulețe de gheață. La dorință, se adaugă un pic de mez de lime. Forma se pune în congelator.

Menta – un remediu eficient pentru slăbire

cubulete de gheata din pepene verdeCubulețe din pepene verde

Pepenele verde este bogat în aminoacizi, are un conținut ridicat de firbre și este un antioxidant cu adevărat delicios! Cubulețele de gheață din pepene verde sunt bazate pe un singur ingredient și sunt capabile să îndulcească orice băutură de vară!

De ce ai nevoie:

miez de pepene verde

Mod de preparare:

Miezul de pepene verde se omogenizează cu ajutorul unui blender sau manual. Conținutul obținut va avea o consistență lichidă, asemeni unui suc. Se toarnă în forme și se pune în congelator.

Poftă bună!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title