background img
brioșe cu ciocolată cu pudră de zahăr

Brioșe dietetice cu ciocolată neagră

Deliciul este ușor de preparat și sărac în calorii, o brioșă având doar 150 de calorii. Printre ingrediente se numără ciocolata neagră și cacao, fapt ce transformă prăjiturile într-o gustare pe placul ciocoholicilor!

De ce ai nevoie:
brioșă cu ciocolată neagră și pudră de zahăro cană de făină
⅓ cană de cacao fără îndulcitori
o linguriță de sodă alimentară
⅛ linguriță de sare
⅔ cană de zahăr granulat (zahăr tos)
¼ cană de unt
½ cană de înlocuitor de ou
o linguriță de vanilie
½ cană de lapte cu fracția masică de grăsime 1%
35 de grame de ciocolată neagră mărunțită cu conținutul de cacao de peste 70%
2 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare:
Cuptorul se încălzește până la 150 °C (325 °F).
Făina se presoară într-un recipient curat și se amestecă bine cu cacao, soda alimentară și sarea. Zahărul granulat și untul se plasează într-un vas și se amesecă cu un mixer aproximativ 3 minute, până consistența amestecului nu se va omogeniza definitiv. La amestec se adaugă înlocuitorul de ou și vanilia și se omogenizează. Amestecul din făină pregătit anterior se adaugă și el, împreună cu laptele. După ce ingredientele se amestecă, se adaugă ciocolata mărunțită. Aluatul se dozează în 12 forme pentru brioșe și se pune în cuptor 150 °C (325 °F) pentru 18 minute, după care se lasă să se răcească. Înainte de a fi servite, se presoară cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii
  • comment avatar Me 09/04/2015

    Doamne iarta-ma! De cand baking soda e soda alimentara? Luati-va translator bun …si puneti si sursa de pe unde le copiati…e furt in alte tari!

  • comment avatar Ella 10/04/2015

    http://chemistry.about.com/cs/foodchemistry/f/blbaking.htm – diferența dintre bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Aici este vorba despre sodă de mâncare.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title