background img
banane fundal galben

Bananele: pro sau contra într-o dietă?

Ai auzit cumva că nu este permis să consumi banane dacă ești la dietă? Ei bine, motivul se tăinuiește, cel mai probabil, în faptul că mulți consideră că aceste fructe conțin mult zahăr și sunt calorice. Adevărul este că sunt sănătoase și, dacă ar fi să alegem între o prăjitură și o banană, cu siguranță că am ruguma-o deja pe a doua!

despicable me cu multe bananeBananele conțin cantități mari de carbohidrăți insolubili (amidon rezistent). A fost demonstrat faptul ca bananele consumate în mod corect, la momentul potrivit, stimulează și asigură suprimarea excesului de grăsime.

Aceste fructe conțin enzime care, fiind consumate la momentul oportun, accelerează digestia și reglează metabolismul. Bananele pot reduce tensiunea arterială, sunt perfecte pentru o piele sănătoasă și un păr strălucitor.

banane mure si capsuniUnii nuriționiști afirmă că consumul unei banane pe zi între mese poate duce la pierderea unui kilogram pe săptămână, fără să necesite alte restricții în alimentare!

In medie, o banana are doar 95 de calorii și contine 0,5 g de grăsime, însă are o mulțime de beneficii suplimentare. Bananele nu sunt singurul aliment bogat în potasiu, dar aportul de potasiu pe care aceste fructe îl aduc este extrem de important ceea ce face ca bananele să fie unul din cele mai bune şi mai necesare fructe pentru femei. Se poate spune că trei banane pe zi ţin medicul departe de casă!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title