background img
rodie si suc de rodie

Rodia – sursa ta de fibre alimentare

rodie cu frunze verziRodia este un fruct parfumat și zemos, care aduce foarte multe beneficii sănătății. Sucul de rodie are proprietăți antioxidante curative, vitaminizează și remineralizează organismul. Rodia înseamnă un “măr cu semințe.”

Rodia are 83 de calorii și 4 g de fibre alimentare la 100 g semințe. Semințele de rodie sunt bogate în fibre, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta boli cronice și, mai mult decât seminte de rodie la lumanareatât, ajută la slăbire. Semințele de rodie conțin două vitamine esențiale, C și K. 100 de semințe crude de rodie oferă 10,2 mg de vitamina C sau 17% din valoarea zilnică recomandată și peste 16 mcg de vitamina K sau 20% din doza zilnică.

Antioxidanții prezenți în rodie pot ajuta la prevenirea aterosclerozei și a bolilor de inimă. Sucul de rodie sau bobițele de rodie mâncate ca atare aduc beneficii sănătății, prin menținerea tensiunii arteriale la cote normale, luptă împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei și a hemoroizilor. Sucul de rodie scade colesterolul și îmbunătățește circulația sângelui.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title