background img
flat-stomach

Abdomen plat în 7 zile

images (2)Cum scapi de grăsimea abdominală într-o săptămână

Modelul universal al frumuseții feminine impune o imagine a femeii cu un abdomen plat, o talie subțire și o siluetă suplă și grațioasă. Partea masculină este și ea afectată de acest subiect, căci un abdomen cu pătrățele este un detaliu important cu care trebuie să se mândrească orice bărbat adevărat. O alimentație corectă și exerciții fizice regulate ajută considerabil la suprimarea grăsimii corporale din zona abdominală, reducând riscul apariției și dezvoltării unor maladii serioase pe viitor. Rezultate vizibile pot apărea în două săptămâni sau mai puțin.

Urmează o dietă peronalizată în funcție de grupa ta sanguină!

images (3)Cum pot fi eliminați colăceii de pe burtă?

Grăsimea de pe burtă se depune:

 • odată cu luarea în kilograme;
 • după vârsta de 25 de ani, când masa musculară se reduce și volumul stratului de grăsime de sub piele sporește, în special în regiunea abdomenului;
 • la femei după graviditate sau menopauză;
 • odată cu dereglarea funcționării glandei tiroide.

Odată cu acumularea grăsimii în zona abdominală crește riscul de dezvoltare a hipertoniei, diabetului, accidentului vascular cerebral și atacului de cord, nemaivorbind de faptul că nu este deloc estetic. Chiar și un strat redus de grăsime abdominală este destul de greu de suprimat, însă este posibil! Iată ce trebuie să faci:

 • să ai putere de voință și disciplină pentru a-ți atinge scopurile;
 • să incluzi în alimentația ta zilnică produse care conțin multe fibre și carbohidrați simpli;
 • să te dexici de alimentele care conțin calorii ce trec direct în grăsime (calorii goale);
 • să te delectezi cu proceduri de masaj pentru a stimula procesul de lipoliză și să practici exerciții fizice pentru mușchii abdominali;
 • să ai un regim sănătos de somn și să te relaxezi mai des, astfel evitând stresul și consumul excesiv de alimente calorice în timpul acestuia;
 • în cazul maladiilor cronice și după vârsta de 45 de ani, regimul alimentar și efortul fizic trebuie confomat cu un specialist.

images (4)Cum poate fi declanșat procesul de scindare și ardere a grăsimii?

Foarte des ne confruntăm cu slogane publicitare și anunțuri care promit să stabilească combinația perfectă de produse care luptă eficient împotriva grăsimii. Publicitatea este adesea însoțită de fotografii ale clienților înainte și după respectarea regimului miraculos cu efect de slăbire și tonifiere. Informațiile cu privire la originea și starea ingredientelor și în ce cantitate și combinații acestea trebuie consumate potențialul client poate afla doar după ce procură remediul și cheltuie bani. Adevărul este că nu există produse cu proprietatea miraculoasă de ardere a grăsimii abdominale, alimentația și medicamentele au  beneficiile lor și pot stimula sau favoriza procesul de slăbire în această zonă, însă nu sunt eficiente separat.

3 alimente „dietetice” care îți pun silueta în pericol

images (5)Fiecare aliment conține o anumită cantitate de calorii. Atunci când consumăm mai multe calorii decât suntem capabili să irosim, acest exces se depozitează sub formă de grăsime, în special în zona abdomenului. Grăsimea se conține în celulele adipoase sub formă de trigliceride. Fiind scindate până la acizi grași și glicerol, trigliceridele sunt eliminate din celulele adipoase și transportate pentru a asigura cu energie unele organe sau sisteme sau pentru a participa în formarea peretelui celular al unor celule. Semnalul care activează procesul de lipoliză este recepționat de celulele adipoase de la hormonii activi. Hormonul, asemeni unei chei, ineracționează cu receptorii din celulă și comandă descompunerea grăsimii. Hormonii responsabili de aceste procese sut diferiți: în cazul senzației de foame și nivelului redus de zahăr din sânge, acționează hormonul pancreatic glucagonul, când este necesară asigurarea proceselor de construcție din timpul somnului, responsabil pentru acestea este hormonul somatotropina. Deși hormonii sunt răspândiți în întreg organismul, grăsimea nu dispare uniform din diferie zone ale corpului. Lipoliza depinde de:

 • vascularizarea țesuturilor;
 • cantitatea de receptori activi din celulă.

images (6)

Mituri despre calorii: între adevăr și dietă

În țesutul adipos din locurile preconizate pentru păstrarea grăsimii (zona abominală, coapsele, fesele), aceasta se depozitează mai rapid datorită predispunerii naturale, și, respectiv, este eliminată mai dificil. Lipoliza nu înseamnă slăbire. Pentru a înlătura grăsimea transferată în sânge, oranismul trebuie să o ardă, utilizând-o, de exemplu, pentru funcționarea mușchilor. Depozitele de grăsime sunt parțial epuizate atunci când organismul are nevoie de energie. Acest proces poate fi încetinit considerabil sau suspendat dacă în sânge pătrund carbohidrați simpli ce se conțin în dulciuri, produse de patiserie, amidon, chipsuri și produse fast-food. Dacă grăsimea, asemeni combustibilului, nu este utilizată, ea se întoarce în celule adipoase din depozitele organismului sau formează plăci de colesterol în celulele ce formează pereții vaselor sangvine.

images (7)Alimentația, activitatea fizică și depozitele de grăsime de pe abdomen

Exclude din alimentație produsele cu un conținut înalt de grăsime, produsele de patiserie, dulciurile (inclusiv prăjiturile), alimentele sărate și afumate. În meniul tău trebuie să fie legume bogate în fibre, semințe germinate, fructe (anume citrice, care accelerează metabolismul), pește, carne de post, ouă de găină, caș dietetic, brânză degresată, produse lactate fără zahăr. Renunță la băuturile carboazoase, acestea sunt o sursă nesănătoasă de calorii goale. Consumă apă plată, ceai de trandafir, de romaniță, de păpădie, de mentă și ceai verde.

images (8)Extensia mușchilor abdominali poate surveni în urma gravidității, anume dacă femeia a acumulat prea multă grăsime în această perioadă. După nașterea copilului, grăsimea abdominală începe să se depună mult mai inensiv. Dacă după șase săptămâni după naștere silueta nu va reveni la starea dinaintea gravidității, este necesar să:

 • concepi un nou regim alimentar;
 • efectuezi zilnic, după alăptare, un complex de exerciții respiratorii elaborate pentru restabilirea tonusului muscular al mușchilor abdominali
 • selectezi o serie de exerciții fizice pe care să le efectuezi după finisarea perioadei de lactație.
Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title