background img
salata caprese cu ulei și mozarella

9 trucuri pentru a-ți preface alimentația zilnică în regim pentru a slăbi

1. Piperul este o alternativă reușită pentru sarea care reține apa în organism și încetinează procesul de slăbire. Mai mult, capsaicina ce se conține în piper accelerează metabolismul cu 25%.

2. Nu este neapărat să reduci porțiile de mâncare de la fiecare masă. Poți să le lași pe mai târziu, astfel mâncând puțin, dar des, sau să aștepți 20 de minute după ce ai înfulecat jumătate din conținutul farfuriei pentru ca senzația de foame să dispară și să analizezi obiectiv dacă ești sau nu sătul.

machiaj guma de mestecat3. Guma de mestecat fără zahăr, pe care o poți consuma după mâncare sau o dată la 2 ore ajută la combaterea senzației de foame necondiționată, iar saliva eliminată pune în funcțiune mai multe procese menite să accelereze metabolismul.

4. Ceaiul natural nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică. În schimbul sucurilor, care conțin mult zahăr și coloranți sau alcoolului ce încetinează procesele metabolice, este recomandată apa plată, ceaiul sau cafeaua naturală.

Smoothie din pomușoare – ideal pentru o gustare!

somn suficient la femei5. Somnul este cheia spre menținerea sănătății, astfel respectarea unui regim somn-veghe corect permite fortifierea organismului și predispunerea lui la schimbările în alimentație și metabolism. De asemenea, acesta este esențial în combaterea stresului.

6. În loc să le arunci, este mai recomandabil să mănânci semințele de la fructe. Acestea conțin substanțe utile precum iodul care diminuează considerabil pofta de mîncare.

7. Mâncărurile tale preferate pot deveni motivația pentru a reduce consumul altor alimente. Poți să percepi regimul ca pe o cursă, la finalul căreia vei fi premiat cu o bucățică de ciocolată pentru rezultatele obținute. Desigur, premiul nu trebuie să anuleze efectul tuturor eforturilor pe care le-ai depus anterior!

8. Timpul liber trebuie neapărat ocupat cu activități utile sau plăcute, întru evitarea situațiilor când pofta de mâncare este o consecință a plictiselii.

9. Un pahar de apă va stinge pofta de mâncare spre seară, când nu este recomandat să consumi alimente în cantități excesive.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title