background img
o-que-comer-antes-de-dormir

7 metode de a nu mânca pe noapte

Odată cu întunericul stomacul pornește alarma: apare o senzație irezistibilă de foame ce ne face să alergăm spre frigider!

Cauzele poftei serale de mâncare

În majoritatea cazurilor, dorința de a mânca ceva în perioada biologic preconizată pentru somn își are rădăcinile în dereglările hormonale din organism. Ușoara insomnie și tendința de a înfuleca cele mai calorice alimente din frigider se explică prin scăderea nivelului melatoninei – hormonului responsabil de somn și leptinei – hormonului ce asigură senzația de sațietate, care ar trebui, în mod normal, să crească spre seară. Nu este de vină lipsa voinței, așa că, în loc să ne simțim vinovați în fiecare dimineață, este timpul să găsim o soluție!

Cum să eviți defileurile nocturne până la frigider?

1. Bea un pahar de apă caldă înainte de somn, preferabil cu lămâie sau kiwi. Același efect de atenuare a poftei de mâncare îl are ceaiul verde.

2. O gimnastică ușoară te va face să uiți de foame și să te concentrezi la efortul pe care îl depui. Nu trebuie să exagerezi, extenuarea poate avea ca consecință insomnia.

3. Parfumul preferat îți poate fi de ajutor. Centrul din creier care răspunde de senzațiile olfactive este alături de cel al foamei, deci mirosurile plăcute pot eclipsa temporar pofta de mâncare.

4. O baie caldă este o soluție relaxantă care asigură dispariția dorinței de a mânca. Calitatea somnului va fi mai bună după această procedură.

5. Spălatul pe dinți poate activa la nivel reflector deprinderea de a nu mânca nimic după această procedură, respectiv va fi mai simplu să te abții de la orice tip de gustări pe noapte.

6. Nu te conduce după principiul dezicerii de mâncare după ora șase seara. În cazul în care obișnuiești să te culci la 12, este normal că vei simți necesitatea de a te alimenta în acest interval de timp, așa că programează-ți ultima masă cu 3 ore înainte de somn.

7. O plimbare ușoară chiar înainte să te culci îți va fi de ajutor, însă nu și pe timp de iarnă. Aerul curat și mișcarea îți vor lua gândul de la prăjitura din colțul frigiderului!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title