6 mituri despre slăbire, comparate cu verități biologice
Rețeta perfectă pentru o siluetă de vis este simplă: 1) mănâncă sănătos; 2) fă exerciții fizice; 3) repetă. Aparent, slăbirea este un proces ce poate fi declanșat cu ușurință, dar există multe idei eronate, menite să schimbe complet acest concept. Află ce trebuie să crezi și unde merită să ai dubii:
1. Nu trebuie să mănânci după ora 8 (sau 6) seara dacă ești la dietă
Este foarte important CE și CÂT mănânci. În diferite combinații, cantitatea și calitatea alimentelor poate modela silueta sau, dimpotrivă, poate provoca apariția colăceilor pe burtă și aripioarelor pe picioare. Majoritatea dietelor recomandă evitarea consumului alimentelor după ora 6 seara din cauza deprinderii nesănătoase a multor persoane de exagera cu mâncarea pe noapte, mai ales în cazul în care au omis una dintre mese. Este permis să mănânci după ora 8 dacă ești la dietă, însă contează ce mănânci. Pentru a nu dăuna regimului, este recomandat consumul ridicat de proteine sau legume verzi.
2. Atunci când slăbești, cantitatea caloriilor contează
La consumarea unei cantități de calorii ce depășește capacitatea de ardere pe care o posedă organismul tău, se depun kilograme în plus. Însă nu toate caloriile sunt la fel. Orginea acestora contează la fel de mult ca cantitatea. Glucidele, de exemplu, pot favoriza procesul de slăbire prin reglarea senzației de sațietate, în cazul în care este vorba despre fibre. Glucidele procesate, cum ar fi cele din pâinea sau orezul din comerț, sunt supuse mai rapid proceselor metabolice și se depozitează sub formă de grăsime.
3. Trebuie să eviți carnea roșie dacă ești la dietă
Carnea roșie este o sursă importantă de proteine și fier. Consumată în exces, aceasta poate provoca apariția kilogramelor în plus, la fel ca orice alt aliment. Pentru a savura carnea roșie în timpul unei diete, cantitatea maximă admisibilă a acesteia trebuie să coincidă cu volumul palmei, iar grăsimea vizibilă trebuie eliminată.
4. Există o greutate corporală „perfectă” pe care orgaismul tău nu o poate depăși
Există convingerea că greutatea corporală a organismului este predefinită. Responsabilitatea pentru starea actuală a siluetei tale nu aparține strămoșilor, ci felului în care te alimentezi. Deși unele particularități metabolice ale fiecărui organism nu pot fi schimbate, nu există o greutate „limită” imposibil de depășit.
5. Trebuie să aștepți până îți va fi foame pentru a mânca
Persoanele care nu și-au programat un timp anumit pentru fiecare masă, pe care să îl respecte zilnic, au predispoziții pentru obezitate. Cauza este faptul că aceste persoane au tendința de a exagera cantitatea alimentelor consumate. Senzația de foame este un indicator important al faptului că metabolismul tău s-a activat.
6. Dacă nu transpiri atunci când exersezi, nu faci suficient efort
Nu există NICI O RELAȚIE între transpirație și slăbire. Transpirația indică doar faptul că oranismul încearcă să se răcească pe dinafară. Până acum nu există informații sigure cu privire la metoda de a face exerciții mai eficientă pentru slăbire. Unele surse afirmă că efortul fizic de intensitate mai mare, efectuat într-un timp scurt este mai benefic ca activitățile care nu solicită multă energie, dar trebuie practicate mai mult timp, pe când alte surse infirmă această teorie.