background img
alimente tinerete dieta regim fructe legume

6 alimente care te făc să arăți mai tânără

Cremele și alte produse cosmetice acționează asupra pielii din exterior. Un look sănătos și o piele tânără sunt trăsături imposibil de menținut în lipsa unei alimentații echilibrate. Află că există alimente care îți salvează pielea de la îmbătrânire!

mancare fast food carbohidrati glucide simple zaharMâncarea bogată în zahăr și glucide simple accelerează apariția semnelor de îmbătrânire. Zahărul este inamicul numărul unu al pielii sănătoase, contribuind la formarea inflamațiilor și ridurilor printr-un proces numit glicare.

Apa de cactus pentru reducerea acneei și sporirea rezistenței pielii

Acest superaliment este esențial pentru hidratarea zilnică și ajută la digestie, fapt ce favorizează tratarea acneei. Apa de cactus conține un grup de antioxidanți pe nume betalaine, care elimină toxinele din piele și contribuie la regenerarea ei. După consumarea acestei băuturi, pielea devine strălucitoare, iar inflamațiile din zona ochilor se reduc considerabil. Apa de cactus este eficientă atunci când este consumată după dulciuri, fiind benefică în remedierea consecințelor consumului de zahăr.

frukty-zelenyy-laym-kiviClorofila pentru un ten luminos și o piele sănătoasă

Clorofila este un pigment responsabil de culoarea verde a multor plante. Fiind bogat în antioxidanți, extractul de clorofilă favorizează producția globulelor roșii în sânge, fapt ce duce la ameliorarea considerabilă a stării pielii. Extractul de clorofilă poate fi consumat cu apă sau cu ceai rece.

ghee bucatarie traditionala indiana unt uleiGhee pentru o piele elastică, fără riduri

Ghee este un ulei obținut din unt, utilizat în bucătăria indiană. În comparație cu untul simplu, ghee nu este un produs lactat și are un conținut ridicat de acizi grași omega-3 și vitamina K – elemente esențiale pentru păstrarea elasticității pielii și prevenirea ridurilor.

Supa de oase tratează celulita și previne roșeața pielii

Oasele și măduva lor elimină cu atât mai mulți nutrienți, cu cât mai mult timp ele sunt expuse fierberii. În funcție de tipul oaselor și legumele utilizate în supa de oase, aceasta devine o sursă importantă de substanțe ce mențin sănătatea pielii, precum calciul, magneziul, sulful, fosforul și glucozamina. Supa de oase previne inflamarea pielii și apariția pigmentației. Supa de oase este o sursă de colagen, fiind eficientă în combaterea celulitei și în întinerirea pielii.

kalettesKalettes pentru regenerarea pielii

Acest ingredient apărut recent pe piață este un hibrid de varză Kale cu varză de Bruxelles, fiind la fel de benfic pentru starea pielii ca cele 2 alimente consumate împreună. Conținutul ridicat de vitamina C și vitamina K contribuie la producerea colagenului esențial pentru menținerea tinereții pielii. Consumul acestui aliment întărește vasele sangvine și duce la coagularea mai rapidă a sângelui.

Broccoli pe post de botox

Broccoli conține multă vitamina C, antioxidanți și clorofilă. Mai mult, cantitatea sporită de calciu din componența acestuia menține sănătatea oaselor, astfel prevenind apariția ridurilor.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title