background img
hamburger cu carne și verdeață

5 obiceiuri ce reglează pofta de mâncare

O siluetă tonifiată este greu de menținut, în special atunci când circumstanțele transformă regimul alimentar sănătos într-un scop dificil de realizat! Indiferent dacă scopul tău este să te menții în formă în urma unei diete, să duci un mod de viață sănătos sau să eviți depunerea de kilograme în zonele-problemă, câteva obiceiuri sănătoase pe care le practici zilnic reglează pofta de mâncare și favorizează slăbirea sănătoasă.

copilaș doarme dulce cu un ursuleș de pluș1. Somn regulat

Un factor important în reglarea proceselor metabolice și regenerarea funcționării sistemelor de organe este somnul. În afară de faptul că este recomandat să dormi cel puțin 8 ore pe zi, este la fel de importantă respectarea unui regim somn-veghe bine stabilit, care presupune să te trezești zilnic la aceeași oră și să adormi la o oră stabilită, preferabil odată cu venirea întunericului.

11 alimente care amplifică pofta de mâncare

2. Activitate fizică intensă

Efortul fizic poate deveni un factor secundar care stimulează pofta de mâncare, în cazul în care nu este efectuat după anumite reguli. În urma unor studii, specialiștii au stabilit că exercițiile care ocupă mai puțin timp, dar sunt intensive, sunt mult mai eficiente și mai sănătoase și favorizează reglarea apetitului, pe când efortul fizic mediu, cu multe pauze nu este la fel de favorabil și poate stimula pofta de mâncare. În cadrul aceluiași studiu s-a depistat impactul bunei dispoziții din timpul activității fizice, ce se manifestă prin faptul că persoanele ce practică efort fizic sub formă de joc au mai mari șanse să piardă calorii și să evite declanșarea unui apetit exagerat în urma efortului.

apă din sticlă după exerciții fizice3. Cantitate suficientă de apă

2 litri de apă consumați de-a lungul întregii zile – iată secretul unui metabolism sănătos. Lipsa de lichid din organism se poate manifesta sub forma de poftă de mâncare, pe când hidratarea corectă și asigurarea organismului cu apă este benefică pentru sănătate, previne unele patologii ale sistemului circulator și ameliorează digestia, în special dacă apa este caldă.

De ce nu reușesc să slăbesc?

4. Regim almentar corect

Pentru nu suferi de pe urma apetitului sporit, o soluție eficientă ar fi un regim alimentar ce presupune consumul de alimente la o anumită oră. Sistematizarea meniului și adaptarea lui la necesitățile organismului va duce la stabilirea unui timp potrivit pentru fiecare masă, astfel organismul va fi asigurat cu alimente exact atunci când va apărea senzația de foame.

alegere între salată și prăjituri5. Rezistență față de stres

Combaterea stresului prin mâncare este un fenomen actual. Din cauza senzației de siguranță pe care ne-o oferă procedura consumului de alimente, suntem deseori dispuși să recurgem la mâncare pentru a înăbuși o stare emoțională neplăcută. Rezistența față de factorii precum depresia și stresul duce la evitarea cazurilor în care pofta de mâncare ține de starea de bine, nu de nevoile organismului.

Câte calorii au fructele tale preferate?

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title