background img
10356278_276501105885871_8908100187881120309_n

5 motive după care înțelegi că o dietă nu îți convine

1. Nu ești satisfăcută
Deznodământul logic al unui regim alimentar este să aducă organismul la o stare convenabilă ție, ca să te simți bine și sigură pe tine. Dacă dezicerea de dulciuri și pierderea kilogramelor nu îți aduce nici o bucurie, posibil este cazul să te oprești și să îți revizuiești dieta, întocmind-o în așa fel încît să te satisfacă nu doar rezultatul, ci și procesul.

2. Starea deteriorată a părului, unghiilor, pielii și vederii
În cazul în care alimentația ta în cadrul unui regim nu asigură organismul cu vitaminele B6, B12, C, E, cu fier și beta-carotină, de pe urma lipsei acestora vor avea de suferit pielea și părul tău. Dacă ai remarcat că căderea sporită a părului coincide cu urmarea unui regim, și că, pe lângă asta, unghiile au devenit foarte fragile și pielea uscată, asta înseamnă că organismul nu este asigurat cu multe dintre alimentele necesare. Pentru a evita acest efect trebuie să consumi nuci, portocale, broccoli, pâine, salată verde și spanac. În cazul depistării unor agravări a stării vederii, este necesară revizuirea cantității de vitamina C consumate, care poate fi prea mică.

3. Îți interzici prea multe
Dacă lista alimentelor pe care nu trebuie să le consumi în nici un caz este foarte mare, sau dacă te-ai dezis complet de un anumit tip de produse (de exemplu cereale sau produse lactate), este un semn cert că dieta va aduce mai multe daune decât beneficii. Regimurile bazate pe consumarea unui grup mic de produse sunt recomandate pentru perioade scurte de timp, de obicei pentru o săptămână, însă după parcurgerea acesteia organismul va avea nevoie de o perioadă mai lungă de restabilire și, evident, majoritatea greutății corporale suprimate va reveni la loc.

4. Senzația permanentă a foamei
Un regim alimentar corect ar trebui să fie bazat pe consumul regulat al unor produse sănătoase în cantități mici. Dacă regimul pe care îl urmezi te impune să mănânci foarte rar și simți mereu că îți este foame, acest fapt sugerează insatisfacția organismului alertat de modul tău deplorabil de a te alimenta. Mai mult, dacă simți o tendință sporită și permanentă de a mânca un produs anume, aceasta poate fi un semn că organismul tău necesită urgent unele elemente ce se conțin anume în acel aliment.

5. Slăbiciune, insomnie și agresivitate
Lipsa de energie, schimbările bruște și permanente ale dispoziției, iritabilitatea sporită, problemele cu somnul și pierderea abilității de a se concentra rapid sunt semne că dieta pe care o urmezi a luat o cotitură nedorită. Această stare de sănătate este foarte gravă, cura de slăbire trebuie imediat încetată și revizuită.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title