background img
ce sa maninci in loc de fastfood

5 alternative sănătoase pentru fast-food

Meniurile cu cartofi pai sunt menite să ne ducă în paradisul senzațiilor gustative, dar au un impact negativ asupra sănătății și consecințe neplăcute pentru siluetă. Renunțarea la fast-food în favoarea unor alimente mai sănătoase, dar la fel de delicioase ar fi o soluție perfectă, demnă de a deveni obicei. Iată 5 soluții practice pentru a forma deprinderea de a te alimenta sănătos în condiții de stres sau lipsă de timp:

salata sanatate dieta slabit slabire regim cura legume1. Bucatele din magazin

Printre multitudinea produselor din comerț se găsesc și bucatele gata-preparate, precum salatele de legume, care pot fi delicioase și sunt la un preț avantajos. Aceste bucate se împachetează pe loc, iar varietatea lor îți permite să îți formezi o alimentație echilibrată. Dacă nu dispui de timp, renunță la ideea de a procura produse fast-food și optează pentru mâncărurile preparate din supermarket, iar silueta îți va mulțumi cu siguranță.

2. Gustările preparate din timp

Tartine din pâine integrală cu salată și cremă de brânzăCâteva bucate cu o valoare energetică redusă le poți prepara acasă fără mult efort suplimentar sau poți opta pentru fructe și legume. Bananele, de exemplu, furnizează energia necesară pentru o oră de sport în regim mediu. Tartinele din pâine integrală cu salată și cremă de brânză sunt delicioase, se prepară simplu și au aproape de două ori mai puține calorii ca un hamburger.

3. Gătitul în timpul liber

Dacă nu dispui de suficient timp în zilele de lucru, este recomandat să prepari câteva bucate pentru săptămâna ce urmează, pentru a rezista tentației de a procura și a consuma alimente de tip fast-food. În acest caz, un rol important îl au condimentele, care sunt capabile să transforme o gustare simplă într-un adevărat deliciu dacă sunt combinate corect.

smoothie slabit dieta slabire regim cura mere verzi verdeata bauturi4. Smoothies

Smoothies sunt o alternativă reușită pentru iaurturile din comerț, ce conțin mulți conseranți, intensificatori de gust și zahăr de porumb. Avantajul acestor băuturi este că sunt hrănitoare, dar nu presupun depunerea vreunui efort suplimentar pentru a fi consumate. Smoothie preparat în condiții casnice este hrănitor, bogat în vitamine și este soluția perfectă pentru persoanele ce preferă să mănânce în grabă, în locuri ce nu sunt preconizate pentru această procedură.

5. Mâncarea raw vegan

Alimentația de tip raw vegan presupune consumul de alimente de origine vegetală în stare naturală, fără de a le prelucra termic. Nu este nevoie să gătești nimic, câteva fructe și legume îți vor satisface pofta de mâncare și îți vor asigura organismul cu substanțele hrănitoare indispensabile, fiind mai puțin calorice decât salatele procurate la un restaurant cu mâncare de tip fast-food, care conțin inevitabil conservanți și sunt bogate în calorii.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title