background img
gem cu ghimbir măr portocală și lămâie

4 gemuri cu ghimbir ce întăresc imunitatea

Secretul acestor 4 rețete de gemuri este ghimbirul – vedeta gustărilor de iarnă! Pe lângă gustul deosebit pe care îl conferă mâncărurilor, ghimbirul este un remediu excelent care fortifică imunitatea și previne multe boli. Ghimbirul este utilizat în curele de slăbire pentru proprietatea lui de a accelera metabolismul și de a stimula arderea grăsimilor!

Gem cu ghimbir

De ce ai nevoie:

gem de ghimbir230 g de rădăcină de ghimbir curățită
6 căni de apă
jumătate de cană de suc de lămâie
4 căni de zahăr
un pachet de pectină
un pic de sare

Mod de preparare:

Ghimbirul se mărunțește pentru a obține aproximaiv 1,5 căni de ghimbir măcinat, apoi se pune într-o cratiță cu apă și se fierbe timp de o oră. După ce se scoate de pe foc, conținutul cratiței se toarnă în alt recipient, iar cratița se spală bine. „Ceaiul” de ghimbir se toarnă înapoi în cratiță și se adaugă sucul de lămâie și zahărul. Amestecul se ține pe foc până când ajunge la starea de fierbere, se ține un minut și se adaugă pectina. Conținutul cratiței se amestecă bine și se ține pe foc încă un minut. După ce se ia de pe foc, gemul se amestecă încă 5 minute în timp ce se răcește.

Gemul se toarnă în borcane sterile care se închid ermetic și se păstrează la loc rece. Se potrivește perfect pentru a fi consumat cu cașcaval moale. Poftă bună!

9 trucuri pentru a-ți preface alimentația zilnică în regim pentru a slăbi

Gem cu ghimbir și lămâie

ghimbir tăiat și felii de lămâieDe ce ai nevoie:

6-8 lămâi medii
0,5 căni de rădăcină de ghimbir proaspătă, mărunțită
un pachet de pectină
6,5 căni de zahăr
2 pahare de apă

Mod de preparare:

Lămâile se spală și se pun în apă fierbinte, după care se lasă pe 10 minute pentru ca din cidru să dispară gustul amar. Lămâile se taie în 4 bucăți, se elimină sâmburii și miezul, apoi se mărunțesc. Pentru a obține o substanță cât mai omogenă, gem cu ghimbir și lămâielămâile se macină, după care se pun într-o cratiță, în care se adaugă apoi ghimbirul mărunțit și două pahare de apă. Conținutul cratiței se amestecă și se fierbe timp de 6 minute, după care se adaugă pectina și se amestecă din nou. După ce zahărul se toarnă peste conținutul cratiței, acesta se amestecă și se fierbe timp de 5 minute, după care gemul se răcește. În acest timp se elimină spuma acumulată deasupra, iar apoi gemul se repartizează în borcane. În cazul în care nu se adaugă pectina, gemul trebuie fiert mai mult timp, aproximativ 40 de minute, însă această modalitate de preparare presupune pierderea unei cantități semnificative de vitamina C. Poftă bună!

Cura de detoxifiere în 5 zile

Gem cu ghimbir și portocale

ghimbir tăiat și portocale feliiDe ce ai nevoie:

11 portocale
8 căni de apă
6 căni de zahăr
rădăcină proaspătă de ghimbir, undeva 10 cm lungime
2 linguri de suc de lămâie
un pachet de pectină

Mod de preparare:

Portocalele se curăță de coajă, de sâmburi și de pelicula albă, apoi se taie în bucăți medii și se pun în apă într-o cratiță. Se adaugă sucul de gem cu ghimbir și portocaleportocale, ghimbirul mărunțit, zahărul și pectina, ingredientele se amestecă și se pun la fiert timp de o oră. După ce se răcește, gemul se toarnă în borcane sterile care se închid ermetic. Se păstrează la loc rece.

Acest gem se potrivește perfect cu orice gustare ce are nevoie de un strop de gust dulce! Poate fi consumat cu clătite, cu pâine sau prăjituri! Poftă bună!

Dieta cu mere: -5 kg în 7 zile

Gem cu ghimbir, măr și scorțișoară

ghimbir scorțișoară și măr verdeDe ce ai nevoie:

1,5 kg de mere
1,3 kg de zahăr
0,5 litri de apă
40 de grame de rădăcină de ghimbir
o lămâie
o linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

Merele se taie în bucățele și se curăță de sâmburi, după care se pun într-o cratiță. În același recipient se adaugă coaja mărunțită și sucul de gem cu ghimbir și mărlămâie, apa și ghimbirul mărunțit. Amestecul se fierbe până când merele devin moi, după care se pune într-un blender și se mărunțește până la o consistență uniformă. Amestecul se fierbe din nou timp de 20-30 de minute, de această dată se adaugă zahărul și scorțișoara. În cazul în care doriți ca gemul să aibă o altă consistență, lăsați-l să fiarbă mai mult timp. Gemul se repartizează în borcane sterile și se închide ermetic. Poftă bună!

Scorțișoara – cel mai bun ajutor într-o dietă!

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title