background img
slabeste rapid urgent 10 kg

Cum să slăbești 10 kg într-o săptîmână?

images (9)Trebuie să slăbesc urgent! Acum! Peste câteva ore iau avionul spre mare!/Mâine merg la nunta prietenei mele!/În jumătate de oră vine prietenul meu din deplasare!

Dacă te regăsești în cel puțin una dintre aceste afirmații, atunci bine ai venit în comunitatea oamenilor care speră să slăbească instantaneu ca printr-un miracol! Este banal să speri la o dispariție magică a kilogramelor în plus, căci acest fenomen din domeniul fantasticului nu este posibil în lumea noastră a prăjiturilor, dietelor, înfometărilor și cântarurilor încăpățânate. Chiar dacă ai la dispoziție o săptămână, scopul de a pierde 10 kilograme va fi imposibil de realizat în acest interval scurt de timp.

Pași greșiți după o dietă: cum să nu pui kilogramele la loc

images (10)Scopul tău este să slăbești cu orice preț? Află că o greutate corporală cu 10 kilograme mai mică nu înseamnă o siluetă mai suplă și mai tonifiată, pentru că aceste kilograme pot fi atât mușchi și apă, cât și grăsime. Majoritatea dietelor orientate spre slăbirea rapidă garantează efectul scontat anume prin suprimarea masei musculare și apei din organism, pe când surplusul de grăsime rămâne pe zonele cele mai vulnerabile ale corpului, fiind adesea vizibile. Iată puțin din timpul și efortul necesar pentru a slăbi cu 10 kilograme în 7 zile:

 • 19 ore de alergare cu viteza de 10 km/h;
 • 48 de ore de mers cu viteza de 5 km/h;
 • 30 de ore de aerobică;
 • 21 de ore pe bicicletă.

images (11)Alături de o alimentație ce nu depășește norma ta zilnică și este bazată pe un consum redus de grăsimi, aceste activități sunt preconizate pentru pierderea anume a 1,4 kilograme pe zi, adică 10 kilograme săptămânal. Un kilogram de grăsime corporală are în jur de 9000 kcal, deci 1,5 kilograme – 13500 kcal. Aceasta valoare este prea mare, așa că 10 kilograme de grăsime în 7 zile este un scop imposibil de realizat.

În schimb, poți pierde o cantitate impunătoare de lichid și masă musculară, care poate fi restabilită dificil și necesită mult timp, iar grăsimea suprimată va fi într-o cantitate foarte mică și se va depune la loc foarte curând.

download (1)Pleacă, grăsime! Rămâneți, mușchi!

Ai început de la o vreme să mănânci mai puțin, ai redus sau exclus alimentele cu conținut ridicat de grăsime din meniu, însă rezultatul nu este cel scontat: pierzi de toate, numai nu grăsime? Motivul din care se produce acest fenomen este proprietatea grăsimii de a servi în calitate de rezervă de energie, pe care organismul o acumulează pentru a o consuma atunci când te înfometezi de exemplu, sau în situațiile în care nu dispune de o altă sursă de energie. O dietă drastică presupune reducerea porției zilnice de calorii din alimentație de două ori sau mai mult. Pentru femei, cantitatea de calorii consumate zilnic trebuie să fie, în mediu, de 2600-2800 calorii, iar în timpul unei cure de slăbire aceasta scade până la 1200-1600 calorii sau chiar mai puțin. Odată ce organismul nu primește suficiente calorii, el încearcă să minimalizeze irosirea lor pentru activitatea noastră zilnică și pentru procesele interne, astfel se impulsionază depunerea lor și orice lipide sunt transformate în grăsime pentru a fi depozitate.

Metabolismul proteic și glucidic are loc mult mai rapid și mai activ decât cel lipidic. Masa musclară și lichidul din corp nu au nici o valoare energetică, din acest motiv ele sunt consumate rapid în timpul unei diete drastice. În consecință, dacă cântarul arată valoarea -5 kg, acest lucru indică faptul că grăsimea a rămas, pe când diminuarea masei corporale a avut loc din contul mușchilor.

Dietele restrictive: cum să nu te îngrași exact după ce termini o cură de slăbire

1000 de mărunțișuri în timpul unui regim

O dietă urmată fără vreun studiu preventiv al particularităților organismului și fără consultarea unui specialist nu va fi eficientă și va provoca daune sănătății. Iată puține dintre consecințele pe care le poate avea un regim alimentar care nu ia în considerare factori precum minimul necesar de substanțe nutritive și caracteristicile fiecărui organism în parte:

 • deteriorarea stării pielii, părului, dinților, unghiilor;
 • iritabiliate și apatie;
 • slăbiciune și indispoziție;
 • dereglarea ciclului menstrual;
 • complicarea stării sistemului imunitar și nivelului de hemoglobină;
 • probleme cu tractul gastrointestinal;
 • micșorarea cu 40% a probabilității de a rămâne însărcinată;
 • agravarea bolilor cronice și alergiei.

Această listă modestă poate continua la infinit.

O dietă personalizată îți aduce un efect garantat!

images (13)De cât timp este nevoie pentru a slăbi 10 kg?

Un termen mai concesiv ar fi de 3-4 luni. În condiții normale poți slăbi cu mai puțin de un kilogram pe săptămână, adică cu circa 3-3,5 kilograme pe lună. Cantitatea de grăsime de care vei reuși să scapi în primele săptămâni ale acestui regim depinde direct de greutatea ta corporală, dacă ai un număr considerabil de kilograme în plus, vei scăpa mai rapid de ele, chiar dacă pentru început va fi eliminat surplusul de lichid din organism. Efectul slăbirii sănătoase și treptate nu poate fi obținut doar din respectarea curei de slăbire, ci datorită combinației „dietă+bilanțul apei+efort fizic”.

Cea mai bună metodă de a slăbi fără daune pentru sănătate este dieta fracționară, care implică 5 mese pe zi. Cu cât mai des mănânci, cu atât mai activ organismul funcționează și cheltuie calorii. Dacă îți este foame și ceasul arată abia ora 11, nu trebuie să aștepți până toată familia se adună la masa de prânz, poți și chiar trebuie să iei o gustare. Aceasta trebuie să fie sănătoasă și să corespundă curei de slăbire, adică să consiste din proteine (carne fiartă de pasăre, ouă de găină) și fibre pe care organismul le preia din legume și fructe. Renunță la fast-food și produse preparate din comerț, evită să le consumi cât în calitate de gustare, atât și în cadrul dietei. Mișcarea este forate importantă, efortul fizic stimulează procesele metabolice și arde calorii, iar dacă masa ta musculară a avut de suferit în urma unei diete hipocalorice, optează pentru exerciții la sală.

Regimul celor 5 mese te ajută să slăbești!

Ce este de făcut, dacă trebuie să slăbești urgent?

images (14)Dacă slăbirea bruscă într-un timp foarte scurt este mai importantă ca starea de sănătate de după finisarea unui regim, atunci este cazul să apelezi la curele de slăbit drastice și rapide, precum monodietele. Acestea sunt bazate pe consumul unui singur aliment și nu durează mai mult de 7 zile, timp în care poți slăbi până la 7 kilograme.

Dieta cu roșii Dieta cu mere: -5 kg în 7 zile

O altă metodă de a slăbi rapid este regimul proteic, în cadrul căruia trebuie să consumi alimente bogate în proteine și să eviți alimentele ce conțin glucide „rapide”, care furnizează calorii ce trec direct în grăsime. Un exemplu este dieta Atkins. Atkins afirma că cu cât mai puțini carbohidrați pătrund în organism, cu atât mai jos este nivelul de insulină care stimulează pofta de mâncare.

Orice regim rapid te expune unor riscuri majore pentru sănătate, din acest motiv mai bine ar fi să te conformezi cu ideea că mâine la plajă vei avea un pic de burtică și să începi o dietă sănătoasă care va aduce rezultate mult mai sigure și mai durabile, deși necesită mai mult timp.

Te-ar putea interesa
Tag-uri asociate
Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Menu Title